УКРАЇНА І ПАКИСТАН ОБГОВОРИЛИ МОЖЛИВІСТЬ СПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА ТАНКА «АЛЬ-ХАЛІД-1»

У перший день оборонної виставки IDEAS-2018, яка стартувала у м. Карачі (Ісламська Республіка Пакистан), представники української делегації здійснили низку переговорів із міжнародними партнерами.

Про це повідомляється 27 листопада ц.р. на офіційному сайті ДК «Укроборонпром».

На зустрічі голови делегації – Першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського із Федеральним міністром оборонної промисловості Пакистану Зобаїдою Джалал Хан і керівництвом оборонних підприємств, що входять до складу відомства, сторони обговорили стан виконання двосторонніх угод у сфері ОПК. Було визначено перспективи подальшого співробітництва. Зокрема, йшлося про спільне виробництво на території Пакистану танків «Аль-Халід-1», організацію послуг з капітального ремонту і модернізації танків Т-80УД, поставлених до цієї країни у 1997-99 рр.

Сторони назвали перспективним напрямком організацію спільних виробництв у галузі бронетанкової техніки із поглибленням технологічної участі України в інтересах збройних сил обох країн.

Олег Гладковський наголосив, що дві країни вийшли на якісно новий рівень співпраці. Ідеться про взаємну інтеграцію технологій та організацію спільних проектів у сфері ОПК. Міністр Пакистану підтвердила стратегічний рівень партнерства із Україною у розвитку ОПК.

IDEAS вважається однією з провідних оборонних виставок та проходить раз у два роки. Цьогоріч вона триватиме  27-30 листопада. Форум – один із найбільших у Південно-азійському регіоні, який на сьогодні відкриває значні перспективи для України у сфері розвитку військово-технічного співробітництва.

 

Поделиться публикацией