УКРАЇНА І КИТАЙ ОНОВИЛИ ПРОГРАМУ СПІВРОБІТНИЦТВА В КОСМІЧНІЙ СФЕРІ ДО 2020 РОКУ

Україна і Китай оновили програму співробітництва в космічній сфері до 2020 року. Про це йдеться у прийнятій новій редакції двосторонньої програми співпраці у сфері космосу до 2020 року, повідомило   Державне космічне агентство України.

Нова редакція програми співпраці була затверджена під час засідання робочої групи і IV засідання Підкомісії з питань співробітництва в космічній сфері українсько-китайської міжурядової комісії 20-23 листопада.

«У ході засідання було підведено проміжні підсумки виконання програми українсько-китайського співробітництва у галузі космосу на 2016-2020 роки за 2017 рік, підписано Протокол і прийнята оновлена редакція програми. Сторони відзначили розвиток позитивної динаміки співпраці в космічній сфері між двома країнами, визначили нові перспективні напрямки співпраці на середньо- і довгострокову перспективу», — зазначається у повідомленні.

Програма українсько-китайського співробітництва в космічній сфері на 2016-2020 роки була затверджена у квітні 2016 року в Києві.

Домовленість передбачає реалізацію понад 70 проектів, велика частина з них — це створення ракетно-космічної техніки з урахуванням реалізації КНР Місячної програми і місії з дослідження планет Сонячної системи, а також створення нових матеріалів та дистанційного зондування Землі.

Поделиться публикацией