УКРАЇНА У 2019 РОЦІ ВИТРАТИТЬ НА ОБОРОНУ 5,38% ВВП

У Державному бюджеті України на 2019 рік передбачено виділення на сферу безпеки й оборони 5,38% ВВП. Міністерство оборони України отримає 102 млрд гривень.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на «Український міліарний портал».

Витрати бюджету озвучив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час запитань до уряду у Верховній Раді.

«Відповідно до національного законодавства в бюджеті, який був ухвалений сьогодні, передбачено 5,38% від ВВП. Це загальна цифра на безпеку і оборону. Стосовно розподілу, то відповідно до національного законодавства розподіл здійснює Рада нацбезпеки і оборони. Загальна сума є достатньою», – сказав Гройсман.

Згодом голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на засіданні парламенту озвучив цифру, що піде на фінансування Міністерства оборони України – 102 млрд гривень.

«Це бюджет нашої оборони. 102 мільярди гривень тільки на Збройні сили України. Ми на 30% в середньому піднімаємо заробітну плату нашим воїнам. Я розумію, що це комусь не подобається, але ми це зробимо», – сказав Сергій Пашинський.

Нагадаємо, що видатки для Міністерства оборони України у 2018 році склали 83,3 млрд грн. Для порівняння у 2017 році бюджет МО складав 69,0 млрд грн. У свою чергу Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко в нещодавньому інтерв’ю ВВС повідомив, що фінансові потреби для армії у 2019 році складають щонайменше 112 млрд гривень.

 

Поделиться публикацией