УКРАЇНА ТА ТУРЦІЯ ОРГАНІЗУЮТЬ СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ДЛЯ СТВОРЕННЯ АН-188

На авіасалоні Farnborough-2018 відбулися переговори ДП “Антонов” з делегацією Turkish Aerospace Industry (TAI), в результаті яких сторони підтвердили принципову зацікавленість у продовженні співпраці за проектом створення транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-188.

Про це йдеться на офіційному сайті ДК “Укроборонпром”

Найближчим часом турецька делегація відвідає ДП “Антонов” для фіналізації створення юридичних документів щодо формування спільного підприємства з метою розробки, побудови та випробувань літака Ан-188.

Відповідно до чинного законодавства, ці документи будуть представлені на розгляд Кабінету Міністрів України. Відповідна процедура буде виконана турецькою стороною.

Літак Ан-188 — проект українського перспективного середнього багатоцільового військово-транспортного літака короткого злету і посадки.

Анонсований на 51-му Міжнародному авіасалоні в Ле-Бурже — 2015. За своєю суттю є модифікацією Ан-70 з чотирма турбореактивними двигунами виробництва АТ «Мотор Січ» — Д-436-148ФМ або новітніми АІ-28 замість турбовентиляторних Д-27. Можливе обладнання авіонікою та двигунами інших виробників.

Згідно з цільовим призначенням літак займає нішу між середнім транспортним літаком С-130J-30 та важким С-17А.

  • Максимальна злітна маса: 140 тон.
  • Корисне навантаження: 40 тон.

Авіасалон Farnborough Airshow-2018  – міжнародна виставка, що присвячена літальним апаратам, авіаційним та космічним двигунам, супутникам, ремонту і технічному обслуговуванню авіатехніки, радарам і системам спостереження, авіоніці та наземному устаткуванню тощо. Виставка триватиме до 22 липня.

Поделиться публикацией