УКРАЇНА СУТТЄВО ЗБІЛЬШИТЬ ВИДАТКИ НА ЗАКУПІВЛЮ ОЗБРОЄНЬ В 2018 РОЦІ

На розробку і закупівлю нових озброєнь і військової техніки для Збройних сил України буде значно збільшено видатки.

Зокрема, джерела у військовому відомстві повідомили агентству «ОПК», що очікують в межах бюджету на потреби національної оборони отримати на ці цілі понад 10 млрд. грн.

Зокрема, як сподіваються військові, отримання такого ресурсу дозволить суттєво поліпшити стан переозброєння українського війська, суттєво просунути ракетні програми, запустити боєприпасне виробництво, прискорити переоснащення ЗСУ на засоби цифрового зв’язку та навіть суттєво просунутися у створенні єдиної автоматизованої системи управління. Військові також впевнені, що за умов отримання такого бюджетного фінансування вдасться значно покращити ситуацію із забезпеченням армії новою бронетехнікою, в тому числі, почати поставки в ЗСУ нових танків.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 1 грудня заявив, що оборонний бюджет України на 2018 рік складе 165 мільярдів гривень, що складає 5% валового внутрішнього продукту.

Гройсман зазначив, що 16,5 мільярда гривень вперше підуть на модернізацію, оновлення та нове озброєння українського війська.

Для порівняння – на фінансування сфери оборони і безпеки в 2016 році було виділено понад 113 мільярдів гривень. У 2017 році фінансування оборонного сектора було збільшено до 129 мільярдів гривень.

Поделиться публикацией