УКРАЇНА СТЕЖИТЬ ЗА РОСІЄЮ У КРИМУ ІЗ КОСМОСУ

Космічна розвідка України показала як Росія мілітаризує окупований Крим. Низку об’єктів було продемонстровано у сюжеті «Крим.Реалії».

Про це 8 лютого повідомив Український мілітарний портал.

За російською мілітаризацією українського півострова, щодня з космосу спостерігають в Українському національному центрі управління та випробувань космічних засобів.
Попри те, що Україна власних супутників не має, але напряму приймає сигнал від іноземних космічних апаратів. Україна стежить за Росією у Криму із космосу з 2014 року та як заявляють у національному центрі управління та випробувань космічних засобів можуть визначити розташування військових об’єктів на окупованому півострові з точністю до 50 см на 1 піксель.Минулого року було введено в експлуатацію новий радіотелескоп РТ-32 створеному у процесі дослідної модернізації 32-метрової антени MARK-4B.Розташований новий радіотелескоп у Центрі космічних досліджень і зв’язку, що в місті Золочев на Львівщині.

Пошук шляхів створення нового радіотелескопу сантиметрового діапазону розпочався у 2014 році. Тоді після анексії Криму, Україна втратила доступ до однієї з найбільших в світі антен – радіотелескопу РТ-70 Національного Центру Управління та Випробувань Космічних Засобів біля Євпаторії.
Для відновлення втрачених спроможностей науковцями Національної академії наук України було запропоновано використання наземних станцій космічного зв’язку, розташованих поблизу м. Золочів Львівської області з діаметром антен 25 м (КТНА-200) та 32 м (МАРК-4В), які на той час вже не використовувались Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ).
Цю ініціативу було підтримано Урядом і у вересні 2015 року Прем’єр-міністром України було надано доручення Державному космічному агентству (ДКА) України внести відповідні пропозиції з цього питання

 

Поделиться публикацией