УКРАЇНА СПІВПРАЦЮЄ З РОСІЄЮ У СФЕРІ КОСМОСУ

26 грудня з Байконуру стартує українська ракета-носій «Зеніт» з першим ангольським супутником «Ангосат».

Як повідомив 26 грудня Інтерфакс з посиланням на Роскосмос, Запуск космічного апарату» Ангосат «ракетою-носієм» Зеніт-2SБ «з розгінним блоком» Фрегат-СБ «запланований на 26 грудня 2017 року о 22:00 за київським часом з пускової установки №1 майданчика 45 космодрому» Байконур.

Проект профінансований компанією «Рособоронекспорт» в 286,2 млн євро. Після продажу «Морського старту» російської компанії С7, вирішено було повернутися до первісного варіанта — використовувати для виведення на орбіту ракету-носій Зеніт-3SLБ, але запустити її з космодрому «Байконур», так як на «Байконурі» знаходиться ракета «Зеніт-3SLБ», яку планувалося використовувати для виведення на орбіту іншого супутника «Спектр РГ».

У червні 2017 року ВО «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» («Південмаш») у Дніпрі повідомив про укладання контракту на виготовлення 12 ракет-носіїв для використання в програмах «Морський старт» і «Наземний старт» для досліджень і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів. На «Південмаші» відзначили, що контракт з компанією S7 Sea Launch Limited на виробництво і поставку ракет-носіїв серії «Зеніт» був підписаний 28 квітня 2017 року і у виробництві перебуває дві ракети модифікацій «Зеніт-3SL» і «Зеніт-3SLБ» .

«Підписанням цього контракту зроблений великий крок в подоланні глибокої кризи, в якому перебував» Південмаш «, починаючи з 2013 року, і який став наслідком обвального скорочення обсягів виробництва», — відзначили в компанії.

Як повідомили на «Південмаші», на сьогодні портфель замовлень підприємства на найближчі роки перевищує $ 350 млн. Серед основних замовників — компанії США, Італії, Індії, Кореї.

Поделиться публикацией