УКРАЇНА РОЗШИРЮЄ СПІВПРАЦЮ З ХОРВАТІЄЮ У СФЕРІ РОЗМІНУВАННЯ

В Україну зайшла хорватська компанія з розмінування DOK-ING, відкривши представництво в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами зустрічі з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Компанія DОK-ING, що вважається найбільшою приватною компанією з розмінування в Південно-Східній Європі, має допомогти пришвидшити процес розмінування завдяки обміну досвідом і технологіями. Компанія складається з двох основних підрозділів: виробництво обладнання для знаходження мін та їх розмінування. DOK-ING виробляє електромобілі, безпілотні багатоцільові транспортні засоби та роботизовані системи — вона зосереджена на максимально можливому використанні механічних засобів в операціях з розмінування. В Україні для розмінування вже тривалий час застосовують безпілотні системи розмінування від DОK-ING. Крім того, українське підприємство «А3ТЕХ-УКРАЇНА» здійснює складання і локалізацію хорватських машин механізованого розмінування DОK-ING MV-10 — загалом «А3ТЕХ-УКРАЇНА» має спроможність виготовляти до 60 машин розмінування MV-10 на рік.

Хорватія надасть Україні 11-й пакет військової допомоги. Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович зустрівся у Києві з президентом України Володимиром Зеленським, повідомив в Х глава держави. Основне, про що розмовляли політики, — це гуманітарне розмінування, повоєнне відновлення та відбудова енергообʼєктів в Україні.

Включно з новим пакетом, Хорватія всього надала допомоги на 300 мільйонів євро.

Хорватія раніше відправила Україні 14 гелікоптерів Ми-8, 15 гармат М-46 калібру 130 мм та певну кількість реактивних мінометів Rak.

Поделиться публикацией