УКРАЇНА ПРОДОВЖУВАТИМЕ НАРОЩУВАТИ СИСТЕМУ ОХОРОНИ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ З БІЛОРУССЮ

Україна продовжуватиме нарощувати систему охорони державного кордону з Білоруссю. Це стосується всієї ділянки, зокрема й меж зони відчуження.

Про це 3 червня ц.р. повідомив портал «Обозреватель», посилаючись на заяву голова Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеки під час робочої поїздки на кордон із Білоруссю.

Він наголосив: нині ситуація на кордоні стабільна, а його охорона здійснюється у посиленому режимі.

Такі дії, за словами Дейнеки, продовжуватимуться й далі.

«І хоч на сьогодні, обстановка на кордоні з Республікою Білорусь стабільна, а охорона кордону здійснюється посилено, ми й далі посилюємо наші технічні та інженерні можливості. Ми маємо забезпечити національну безпеку України від усіх можливих загроз», – зазначив він.

Дейнека додав, що Держприкордонслужба враховує всю інформацію, що може вплинути на охорону кордону, та максимально задіює всі необхідні ресурси.

Під час поїздки він перевірив використання безпілотних авіаційних комплексів та патрульних катерів на річковій ділянці, проінспектував стан охорони кордону в межах зони відчуження на ділянці відділу «Іванків», а також здійснив повітряний моніторинг кордону на ділянці Житомирського прикордонного загону.

 

Поделиться публикацией