УКРАЇНА ПРОВЕЛА ПЕРЕГОВОРИ З ЧЛЕНАМИ КОНГРЕСУ США ЩОДО ВІЙСЬКОВОЇ ПІДТРИМКИ ДЛЯ ЗСУ

Представники Верховної Ради України провели переговори з членами Конгресу Сполучених Штатів від Демократичної партії. Приводом стало розширення військової підтримки для українських Збройних Сил.

Про це 5 квітня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Від України учасниками онлайн-зустрічі стали нардеп Давид Арахамія та голова оборонного комітету Олександр Завітневич. Сполучені Штати представляв конгресмен-демократ Адам Сміт, який керує комітетом Палати представників з питань збройних сил.

Сторони обговорили політичну та військову міждержавну співпрацю, зокрема розширення такої підтримки України з американського боку, додаткову фінансову й технічну допомогу для реформування Повітряних сил ЗСУ.

− Це допоможе покращити технічну базу, озброєння, а також – оновити застаріле військового обладнання, – заявив Давид Арахамія.

Зі свого боку конгресмен Адам Сміт запевнив у двопартійній підтримці України у військовій сфері. Адже це – один із елементів допомоги США у протистоянні України проти російської агресії.

Представник демократичної партії США наголосив на важливості реформ у оборонній та правоохоронній сферах, а також підтримав курс Президента України у сфері боротьби з корупцією.

Окремо співрозмовники обговорили небезпеки, які можуть з’явитися у зв’язку з будівництвом «Північного потоку-2».

 

Поделиться публикацией