УКРАЇНА ПРИДБАЛА У США ОЗБРОЄННЯ НА ПОНАД ПІВМІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ

Україна придбала у США озброєння на понад півмільярда доларів у 2020-му фіскальному році

Про це 8 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  доповідь Агентства з оборонного співробітництва і безпеки США.

Військові продажі із Сполучених Штатів до України склали 510 мільйонів доларів, що є найвищим показник за всю історію.

У звіті не вказується яке саме озброєння придбала наша країна для потреб національних військових формувань.

Продажі озброєнь та оборонна торгівля є осяжними інструментами закордонної політики США із довготривалими наслідками для регіональної безпеки, – відзначає уряд США.

Згідно з документом, в 2019 році Україна отримала американське військове обладнання на суму 272,4 мільйона доларів.

Роком раніше – на 250,7 мільйона доларів, а в 2017 році – на 207,7 мільйона доларів.

Частина цього озброєння придбана за рахунок державного бюджету Сполучених Штатів в рамках матеріально-технічної допомоги, лише радіостанцій з 2014 року було передано Україні на суму у 300 млн доларів.

17 червня Державний департамент США погодив запит Україні на продаж, за програмою Foreign Military Sale (FMS), 16 сучасних патрульних катерів Mark VI та пов’язаного з ними озброєння, загальною орієнтовною вартістю 600 мільйонів доларів.

Шість патрульних катерів Україна отримає безоплатно в рамках безпекової допомоги США. Ще десять катерів зможе придбати за кошти оборонного бюджету.

Також відомо, що в рамках матеріально-технічної допомоги Україні США мають побудувати низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

Поделиться публикацией