УКРАЇНА ПОВИННА ДОМОГТИСЯ МІЖНАРОДНОЇ ПОВАГИ – АМЕРИКАНСЬКИЙ ГЕНЕРАЛ

Щоб отримати План дій щодо членства в НАТО, Україна мусить спочатку провести серйозну підготовчу роботу, вибудувати військові відносини в регіоні і провести більше навчань.

Про це повідомила газета «Сегодня», посилаючись на заяву колишнього командувача силами США в Європі генерал-лейтенанта Бена Ходжеса в інтерв’ю «ДС» .

«Я б особливо підкреслив обмін розвідінформацією. Окрім того, ведеться багато розмов про реформи в Міністерстві оборони, але я щось не бачив, щоб їх було настільки багато. Поки Україна не зробить ретельну ревізію своєї оборонної промисловості і поки Рада не забезпечить прозорість оборонних бюджетів, – діла не буде. І для всього цього вам не потрібен ПДЧ» , – підкреслив американський генерал.

«Окрім того, про що я вже казав, – аудит оборонки, прозорість оборонних асигнувань – люди все ще сумніваються в незалежності виконавчої влади. Україна має домогтися міжнародної поваги. Ваші солдати домоглися її, українські Збройні сили завоювали її тим, як зупинили російські війська, тим, як українські бійці навчалися і адаптувалися, так що на цьому рівні вони заслужили повагу в світі. Але є інші інституції, є різні аспекти суспільства. Український народ заслуговує на краще. Ось чому, принаймні спочатку, були такі високі надії на нову адміністрацію, і вона повинна їм відповідати» , – резюмував колишній командувач силами США в Європі.

Поделиться публикацией