УКРАЇНА ПЛАНУЄ МАСШТАБНУ ЗАКУПІВЛЮ В США ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНОЇ ЗБРОЇ

Україна сподівається стати активним учасником американської програми «Іноземне військове фінансування». Україна готова почати масштабну закупівлю зброї з США і країн НАТО Україна готова почати масштабну закупівлю в США високотехнологічного оборонного обладнання, в тому числі летальну зброю, таке як ракети Javelin.

Як повідомляється на Урядовому порталі, про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі з представником США в групі стратегічних радників високого рівня Міноборони України генерал-лейтенантом збройних сил США Кітом Дейтоном.

«Україна зацікавлена ​​почати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі Сполучених Штатів Америки, в тому числі додаткових комплексів летального зброї, таких як ракети Javelin», — йдеться в повідомленні.

Віце-прем’єр нагадала, що днями президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий урядом і Верховною Радою. Також вона зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми «Іноземне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF). «Допомога США продовжує удосконалювати підготовку бойових частин Збройних сил України, їх обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Сподіваюся, що до нового законодавства наша співпраця стане ще міцніше», — зазначила Климпуш-Цинцадзе. Вона привітала Дейтона з нещодавнім призначенням в групу стратегічних радників високого рівня в жовтні минулого року.

«Впевнена, ваш унікальний досвід, знання регіону та свіжий погляд на ситуацію в Україні нададуть нового імпульсу і енергію для подальшого реформування сектора безпеки і оборони України», — підкреслила віце-прем’єр-міністр. У свою чергу Дейтон підкреслив, що команда радників сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи в оборонному секторі. «Я добре розумію складність умов, в яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, які гальмують процес перетворень в країні. При існуючі можливості необхідно наполегливо працювати, не зупиняючи процес реформування сектора безпеки і оборони України », — наголосив на стратегічному радник високого рівня від США.

Як відомо, 31 січня президент Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом». Законом Міноборони і створеним ним підприємствам надається право без посередників закуповувати на зовнішніх ринках зброю і військове обладнання.

Поделиться публикацией