УКРАЇНА ОТРИМАЄ НОВІ РСЗВ, ДРОНИ ТА БОЄПРИПАСИ ВІД США У СЕРПНІ — ОСТІН

Міністр оборони України Олексій Рєзніков та колеги повідомили нову інформацію про бойові дії та дали чітке розуміння пріоритетів України щодо потреб, розповів на брифінгу за підсумками зустрічі Рамштайн-3 голова Пентагону Ллойд Остін на брифінгу.

Також, повідомив він, у зустрічі відбулися переговори, як посилити коротко- та середньострокові заходи підтримки України. Остін подякував Німеччині, яка заявила про надання Україні трьох РСЗВ та боєприпасів до них, а також Словаччину за постачання ракет та боєприпасів, за нові артилерійські системи — Канаду, Польщу та Нідерланди.

За словами міністра оборони США, Україна потребує зброї дальньої дії, броні та засобів берегової оборони.

«Міністр Рєзніков і я були в тісному контакті щодо змін на полі бою. І ми працюємо в ногу, щоб задовольнити запит України на нові можливості, особливо її потребу у далекому вогні, броні та береговій обороні. Щоб допомогти Україні захиститися, Сполучені Штати надали їй гаубиці, Джавеліни, величезну кількість боєприпасів, БПЛА, гелікоптери Mі-17, радари протидії артилерії, тактичні машини та засоби радіоелектронного придушення», — сказав Остін.

За його словами, США разом із партнерами також навчають українських військових новим можливостям.

«І ми віддані зробити навіть більше. Ми надаємо захисникам України реактивні системи залпового вогню Himars, і це значно збільшить можливості України, особливо разом із наданням додаткових ракетних систем за стандартами НАТО від Великої Британії та інших наших союзників», — наголосив Остін.

Він розповів, що з Німеччиною та Великобританією (США) опрацьовують можливості України щодо ракет далекої дії, та наголосив на участі у зустрічі трьох нових держав: Еквадору, Грузії, Молдови.

Остін подякував Німеччині, яка заявила про надання Україні 3 РСЗВ та боєприпасів до них, а також Словаччину за постачання ракет та боєприпасів, за нові артилерійські системи — Канаду, Польщу та Нідерланди. Остін розповів, що з Німеччиною та Великобританією (США) опрацьовують можливості України щодо ракет далекої дії, та наголосив на участі у зустрічі трьох нових держав: Еквадору, Грузії, Молдови.

«Це нагадування нам, що агресія РФ змінила і поляризувала світ», — вважає він.

Україна отримає нові РСЗВ, дрони та боєприпаси від США у серпні, також заявив Остін.

За його словами, пакет військової допомоги Сполучених Штатів України в розмірі 700 млн доларів США, який є додатковим до ленд-лізу і який нещодавно підписав президент Джо Байден, включатиме 12 дронів, 18 РСЗВ та 30 тисяч одиниць боєприпасів до них, а також нову складову – Harpoon – та 650 млн. доларів США для підтримки України.

Нагадаємо, раніше Ллойд Остін заявив, що США готові надати Україні всю необхідну зброю і допомогти їй досягти успіху у війні проти Росії.

Поделиться публикацией