УКРАЇНА ОТРИМАЄ АМЕРИКАНСЬКІ СИСТЕМИ БОРОТЬБИ З РОСІЙСЬКИМИ С-400 – CNN

Міністерство оборони США підтвердило передачу Україні партії протирадіолокаційних ракет, повідомляє CNN. За даними  джерел журналістів, йдеться про ракети AGM-88 (HARM).

Заступник міністра Колін Кол під час брифінгу заявив, що Сполучені Штати відправили Україні ракети для літаків, щоб знищувати російські системи озброєння. Водночас Кол не назвав точну кількість цих ракет і дату, коли їх було відправлено.

«Найближчим часом ми вживемо заходів, щоб ПС ЗС України залишалися у повітрі та були боєздатними. Сполучені Штати відправили запчастини для МіГ-29, щоб радянські винищувачі могли літати. Ми також відправили ракети, які можуть бути ефективними проти російських радарів та інших цілей», — сказав він.

ЗМІ із посиланнями на власні джерела вказали, що високошвидкісні ракети AGM-88 можуть вражати ціль на відстані понад 48 км.

Ці ракети можуть вражати російські ЗРК С-400, які значно ускладнювали ПС ЗС України роботу в небі. Також ракети можуть націлюватися на російські контрбатарейні радари, які агресор використовує проти української артилерії. Виробляє ракети компанія Raytheon.

До того ж обидві партії Конгресу США підтримали передачу Україні ракет великої дальності ATACMS для HIMARS. Міноборони США 8 серпня офіційно затвердило надання Україні додаткової військової допомоги на 1 млрд доларів. У пакет увійде велика кількість боєприпасів для гармат і HIMARS, ракети для ППО NASAMS, вибухівка та протипіхотні міни, протитанкові гранатомети Javelin та АТ4, броньовані медичні автомобілі та аптечки.

Поделиться публикацией