УКРАЇНА НЕ МОЖЕ ОГОЛОСИТИ ВІЙНУ РОСІЇ — ТУРЧИНОВ

Україна на цей момент не може оголосити війну Російській Федерації, бо не зможе протистояти їй у разі застосування агресором усього арсеналу зброї. Таку позицію висловив секретар РНБО Олександр Турчинов під час допиту 15 лютого у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

 

За його словами, після ядерного роззброєння України в результаті підписання Будапештського меморандуму держава не має зброї, яка дає можливість протистояти ядерній державі.

 

«У нас немає сьогодні військових засобів для протидії ядерній державі у випадку застосування ними всього арсеналу зброї. Саме тому оголошення війни як у лютому-березні 2014 року, так і, на жаль, тепер, коли ми маємо боєздатну армію, оборонно-промисловий комплекс, маємо зброю, якої достатньо для захисту країни, але і тепер, на жаль, ми не можемо оголосити війну агресору», — сказав Турчинов.

 

Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) — міждержавний документ, який гарантує дотримання положень Заключного акту ОБСЄ, Статуту ООН і ДНЯЗ щодо України як держави — учасника Договору, що не має ядерної зброї.

 

 

Поделиться публикацией