УКРАЇНА НЕ МОЖЕ ЗНАЙТИ АДЕКВАТНИЙ ПРАВОВИЙ ВИХІД ІЗ ТУПИКОВОЇ СИТУАЦІЇ НАВКОЛО «МОТОР СІЧ» –ЕКСПЕРТ

Україна не може знайти адекватний правовий вихід із тупикової ситуації навколо «Мотор Січ». А всі дії влади просто допомагають зберегти повний неподільний контроль екс-власника підприємства В’ячеслава Богуслаєва над його господарською діяльністю і фінансовими потоками.

Про це повідомив портал «Українські новини», посилаючись на заяву президента Українського аналітичного центру Олександра Охрименка у відповідь на прохання прокоментувати заяву віце-прем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

«Я думаю, що буде проведена докапіталізація» Мотор Січі «, і, в кінцевому підсумку, контрольний пакет акцій буде у держави», — заявив чиновник. А також повідомив, що Україна відмовилася від ідеї передачі двигунобудівельного заводу «Укроборонпрому», оскільки держконцерн знаходиться в процесі реорганізації.

Експерт нагадав, що проведення подібної емісії акцій — один зі старих, перевірених і ефективних інструментів класичного рейдерського захоплення підприємств. До того ж, як зазначив Охрименко, враховуючи невизначений статус акцій «Мотор Січ» не існує законного механізму для проведення додаткової емісії.

«Акції у китайців офіційно не відібрали — вони знаходяться під арештом і передані в управління агентству АРМА. Тобто інвестори з КНР все є законними власниками понад 75% акцій» Мотор Січ «. Як Україна без їх згоди проведе законну додемісію акцій заводу — це загадка «, — сказав експерт. Як відомо, китайські акціонери «Мотор Січ» звернулися до міжнародного арбітражу, щоб стягнути з держави Україна мінімум $ 3,6 млрд. Збитків за експропріацію їх інвестицій.

Поделиться публикацией