УКРАЇНА НЕ ВИГРАЄ ВІЙНУ — ТРАМП ПІД ЧАС ДЕБАТІВ З БАЙДЕНОМ

Під час дебатів із Джо Байденом кандидат на посаду президента США Дональд Трамп заявив, що Україна не виграє війну проти Росії, зокрема через нехватку військових.

Він сказав, що Байден поставив США у погане становище через війну і додав, що бойові дії не почалися б, якби він був президентом.

«В України закінчуються люди, закінчуються солдати, вони втратили ці чудові міста з золотими куполами, яким тисяча років, і все через нього і його дурні рішення. Росія ніколи б не напала, якби я був президентом. Війна в Україні не повинна була починатися, а тепер Путін захопить Україну», ‒ зазначив він.

Окрім того, Трамп сказав, що коли він був у Білому домі, то Путін не окуповував чужі території.

«Росія забрала так багато землі за Обами і Байдена, а при мені цього не відбувалося, тому що Путін знав, що зі мною не можна грати», ‒ додав політик.

Напередодні агенство Reuters повідомило, що план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні полягає у тому, аби змусити сторони сісти за стіл перемовин. Якщо Київ відмовиться робити це ‒ залишиться без допомоги, а якщо Москва ‒ її або попередять, що військова підтримка ЗСУ зі сторони Штатів навпаки збільшиться, або пообіцяють їй відкласти на тривалий час вступ України в НАТО. Також у команді республіканця вважають, що для тривалого миру Києву потрібні гарантії безпеки, обіцяти які можна, озброївши Україну до зубів.

Нагадаємо, згідно результатів дослідження Інституту Рональда Рейгана у червні, вперше за час повномасштабного вторгнення більше американців вважають, що Україна програє війну з Росією. Зокрема 39% опитаних вважають, що війну виграє Росія, а 19% – що Україна. У листопаді 2023 року 34% американців вважали, що Україна перемагає, порівняно з 31%, які думали навпаки.

Поделиться публикацией