УКРАЇНА МУСИТЬ ПОВЕРНУТИСЯ ДО СТВОРЕННЯ ВЛАСНОЇ РАКЕТНОЇ СИЛИ — ЕКСПЕРТИ

Україна мусить вийти із цієї війни сильнішою. Мусить повернутися до створення власної сили, напевно, у першу чергу ракетної.

Про це в своїй статті для «Лівого берегу» написали голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, перший віце-президент Національної академії наук України, академік Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Враховуючи захоплення та знищення ворогом низки оборонних підприємств, фахівці радять розосередити виробництво. Так, щоб збирати ракети за модульним принципом. Або навіть домовитися з партнером – країною НАТО про спільні розробки та виробництво. Адже після потоплення російського крейсера «Москва» багато хто переконався: Україна таки має потужні ракетні технології», — йдеться в матеріалі.

Експерти вважають, що у таких програмах, коли кажуть про політичну волю, дуже важливим аспектом є супровід розробок і виробництва.

«Здається, одну таку людину – з необхідним рівнем волі – ми вже знаємо. І якби президент Зеленський узяв ракетні програми під особистий контроль, нова безпека держави точно ототожнювалася б з його іменем. А Україна точно отримала б необхідні ракети для щита і меча, здатного стримати ворога. Навіть такого, як ядерна Росія», — підсумували В. Горбулін та В. Бадрак.

 

Поделиться публикацией