УКРАЇНА МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО КОМПАНІЇ BOEING ЩОДО ЛОКАЛІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА НА ДП «АНТОНОВ» — О. УРУСЬКИЙ

Україна може звернутися до американської аерокосмічної компанії Boeing щодо можливості локалізації виробництва винищувачів на ДП «Антонов».

Про це 24 лютого ц.р. повідомов Український мілітарний портал, посилаючись на інтерв’ю віцепрем’єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Уруський зазначив, що через коронакризу у Boeing, як і у багатьох компаній, істотно зменшилася кількість замовлень.

Наміри підняти питання оновлення бойової авіації для Повітряних Сил ЗСУ, за рахунок локалізації виробництва в Україні, віце-прем’єр-міністр збирається під час візиту до Сполучених Штатів.

Я не виключаю, що під час мого візиту в США ми з цими пропозиціями будемо звертатися в компанію Boeing, зокрема щодо можливої локалізації виробництва літаків цієї компанії у нас на «Антонові», – сказав він.

Раніше про це вже говорив керівник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

За для цього на базі Державного підприємства «Антонов» спільно з американською компанією можуть створити спільне підприємство.

Виробництво може відбуватися за передачею технології.

Давайте візьмемо для прикладу КБ “Антонов” і компанію Boeing. Вони зможуть разом виробляти лінійку винищувачів. Для цього об’єднуються в спільне підприємство, Boeing передає нам частину продукції або свою технологію, а ми з нашою технологічною базою створюємо продукт. При цьому 100% власності акціонерного товариства залишається у держави, – написав Олександр Завітневич

Керівник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич не уточнив конкретної моделі винищувача.

З боку редакції «Мілітарного» уточнимо, що Boeing є виробником винищувачів F-15 та F/A-18, у різних версіях та модифікацій для багатьох країн світу.

 

Зараз компанія веде активні роботи по розробці нового багатоцільового винищувача F-15EX, що є подальшим розвитком F-15.

 

Поделиться публикацией