УКРАЇНА МАЄ ПЕРСПЕКТИВНІ СТАРТОВІ ПОЗИЦІЇ ДЛЯ ПОВНОЦІННОГО ВХОДЖЕННЯ В ПРОЕКТ РАКЕТИ Р-73– В. ЗІМІН

Одним з перспективних експортних проектів для компанії “Артем” вважається ремонт і модернізацію ракет класу повітря-повітря Р-73, яку північний сусід продає по всьому світу.

Про це в інтерв’ю Security Talks розповів Президент — Голова Правління ДАХК «Артем» Володимир Зімін.

«Ця ракета виготовляється російською компанією «Дукс». Виріб за своєю філософією, за своєю конструкцією схожий з виробом Р-27. Ми розуміємо, що це колосальний ринок … В світі існує велика кількість цих ракет, які вимагають ремонту, продовження ресурсу, обслуговування. І точно такі ж питання існують і в наших збройних силах. Тому що ці ж ракети Р-73 ближнього радіусу дії в дуже великій кількості є в Збройних силах України. І вони так само потребують ремонту і відновлення», — пояснив він.

Також В. Зімін додав, що в Україні є ряд сильних переваг. Це в першу чергу той факт, що виробник головки самонаведення ракет МК-80 КБ «Арсенал» знаходиться в місті Києві.

Він наголосив, що КБ «Арсенал» може запропонувати як головку МК-80, ремонт цієї головки, так і поставку нової головки модернізованої МК-2200 і саме тому в України хороші стартові позиції для входження повноцінно в цей проект.

 

Поделиться публикацией