УКРАЇНА МАЄ ОТРИМАТИ БІЛЬШЕ ВАЖКОГО ОЗБРОЄННЯ, А РОСІЯ – ПРОГРАТИ ВІЙНУ — ГЕНСЕК НАТО

Україна має отримати більше важкої зброї від країн НАТО, аби протистояти вторгненню РФ. Питання озброєння буде обговорюватися у форматі контактної групи «Рамштайн-3» 15 червня. Про це на пресконференції за підсумками зустрічі лідерів семи країн НАТО заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомив «Укрінформ».

«Україна має отримати більше важкого озброєння. Союзники по НАТО та партнери надали таку зброю, і нарощують ці зусилля. 15 червня відбудеться зустріч у штаб-квартирі НАТО в рамках контактної групи з підтримки України. Це формат, що був започаткований на базі «Рамштайн» кілька місяців тому. Ця група зустрічається регулярно для координації зусиль союзників по НАТО та партнерів у наданні різних видів озброєння та військового обладнання, включаючи важкі озброєння для України», – сказав Столтенберг.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що допомогти Україні – в інтересах самого альянсу, щоб потім йому не довелось воювати з Путіним.

«Стосовно озброєння – дуже важливо, щоб Росія програла цю війну. Оскільки ми не можемо мати прямої конфронтації з використанням літаків або військ НАТО проти РФ, ми маємо забезпечити, щоб Україна могла вести цю війну, щоб вона мала доступ до всіх необхідних видів озброєння. Там ми зробили з Німеччиною кілька тижнів тому, – ми тренуємо українців на системах Panzerhaubitze 2000, і ми маємо намір поставити якомога швидше 12 одиниць в Україну з Німеччини та Нідерландів», – сказав Рютте.

Третє засідання Контактної групи з питань оборони України на чолі із главою Пентагону Ллойдом Остіном заплановане на 15 червня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Між іншим, Україна отримала близько 10% тієї зброї, яку просила у Заходу. – Так вважають в Міноборони України.

Поделиться публикацией