УКРАЇНА МАЄ НЕЙМОВІРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ В «ОБОРОНЦІ» – В. БЕЛЬБАС

Україна має неймовірний потенціал в оборонно-промисловому комплексі, але на момент повномасштабного вторгнення рф підприємства ОПК були завантажені в середньому на 50%, а з деяких видів техніки цей відсоток іще менший.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор приватного підприємства КВП «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

«Для того, щоб використовувати цей потенціал на повну, держава вже зараз мала б визначити пріоритети: релокація підприємств із зон ризику на безпечні території, модернізація та налагодження максимально швидкого серійного виробництва всієї продукції, яку можуть виробляти в країні», — вважає він.

На думку Бельбаса, наразі необхідно змінювати умови і правила – у воєнний час не повинен проводитися тендер, не має стояти довгий вибір, який український безпілотник купити. Гендиректор переконаний, що їх потрібно замовляти всі, і виробляти всі.

«І це була б правильна державна політика. А не так, як сьогодні – ми почекаємо, що отримаємо по ленд-лізу, а ви тут собі поки виживайте як хочете. Доки держава чекає – частина виробників не виживе», — сказав гендиректор КВП «Українська бронетехніка».

Поделиться публикацией