УКРАЇНА З ЧАСОМ ПЕРЕЙДЕ У КОНТРНАСТУП, ЗАМОРОЖЕННЯ ЦЬОГО КОНФЛІКТУ НЕ БУДЕ — МІНІСТР З ПИТАНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ ВЕЛИКОЇ

З постійною допомогою союзників Україна зможе наростити достатні сили та перейти у наступ у війні з Росією.

Таку думку в ефірі канадського суспільного мовника CBC висловив міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі, передав Укрінформ 19 травня.

«Думка про те, що після замороження цього конфлікту ми погодимося, що тогочасна лінія зіткнення, — це новий де-факто міжнародний кордон, лише винагородить Путіна за його агресію і, що гірше, заохотить його переозброїтися й за кілька років спробувати відкусити ще шматок України. Треба прямо говорити, що коли це перетвориться на позиційну війну — а це трапиться, — необхідно буде переозброїти Україну, аби вона була готова здійснити контрнаступ на власних умовах», — сказав Гіппі.

За його словами, «події на Донбасі розвиватимуться цього літа, але я не вбачаю можливості для жодної зі сторін просунутися швидко». «Усім треба погодитися, що умови миру мають бути визначені Президентом Зеленським, а він відверто говорить, що прагне відновити територіальну цілісність України», — наголосив британський міністр. Він додав, що Західні союзники мають змогу значно швидше й якісніше озброювати Україну, ніж оповита санкціями Росія здатна самотужки відновлювати власні сили.

Поделиться публикацией