УКРАЇНА ЗАЯВИЛА ПРО МОЖЛИВІСТЬ СТВОРЕННЯ РАКЕТНОГО ОЗБРОЄННЯ ЧЕРЕЗ ВИХІД РОСІЇ З ДРСМД

У МЗС України висловили своє обурення у зв’язку з виходом Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

При цьому наголошується, що не дивлячись на те, що Верховна Рада не ратифікувала угоду ДРСМД, Україна неухильно дотримувалася його положень на добровільній основі.

«Потенційний військовий тиск РФ на європейських членів НАТО через вихід з ДРСМД, метою якого є встановлення тотального контролю Москви над широким регіоном від Балтії до Середземного моря, створює серйозну загрозу всьому європейському континенті. Україна залишає за собою право створювати збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності, в тому числі відповідне ракетне озброєння», — йдеться в документі.

У той же час в МЗС додали, що Україна залишає за собою право створювати збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності, в тому числі відповідне ракетне озброєння.

Також підкреслюється, що спільно з американськими партнерами України засудила розробку і випробування РФ балістичної ракети РС-26 Рубіж на дальність близько 2200 км, а також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу Іскандер-М, зокрема через модернізацію крилатих ракет, що входять в його склад.

Поделиться публикацией