УКРАЇНА ЗАКЛИКАЄ НІМЕЧЧИНУ НЕ ВІДКЛАДАТИ ПОСТАЧАННЯ ОБОРОННОГО ОЗБРОЄННЯ КИЄВУ

Посол України в Берліні Андрій Мельник закликає Німеччину не відкладати постачання оборонного озброєння Києву. Україна має право на самооборону.

Про це 10 січня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на дипломата в інтерв’ю Spiegel.

«Ми закликаємо уряд Німеччини відмовитися від чинної позиції, яка з погляду моралі є абсолютно зайвою, і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням. Ми маємо право на самооборону», — зазначає дипломат.

Уряд Ангели Меркель відмовляв у постачанні, пояснюючи таку позицію небажанням спровокувати загострення бойових дій на Донбасі. Але, за словами Мельника, новий уряд може виявитися ще більш консервативним у цьому питанні.

За словами дипломата, Берлін «несе за Україну таку саму історичну відповідальність, як і за Ізраїль». А відмова надати Києву зброю може негативно вплинути на відносини між країнами.

Дипломат нагадав про загрозу, яку становлять для нашої країни російські війська біля кордонів, закликавши Берлін не недооцінювати ризики. У ситуації, що склалася, військова підтримка Німеччини «підвищить ціну атаки (російського президента Владіміра) Путіна і має запобігти їй», вважає Мельник.

Поделиться публикацией