УКРАЇНА ДОМОВИЛАСЬ ПРО ПРОДАЖ ТУРЕЧЧИНІ КЕРОВАНИХ РАКЕТ «КОНУС»

Стало відомо, що Україна постачатиме Туреччині танкові ракети «Конус».

Таку інформацію 1 травня повідомив портал https://www.segodnya.ua.

Снаряди «Конус» зможуть знищувати ворожі танки на відстані в п’ять кілометрів і пробивати 800 мм броні.

Поки в країні модернізують танки під стандарти НАТО з гарматами калібру 120 мм, Україна готує на експорт нові танкові снаряди. Держпідприємство «Спецтехноекспорт» підписало відповідний контракт з Туреччиною, повідомляє прес-служба компанії.

Це сталося в перший день міжнародної оборонної виставки IDEF’19 в Стамбулі. Підписано контракт з турецькою державною корпорацією «Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu» (MKEK) на постачання 120 мм стовбурних керованих ракет «Конус» виробництва КБ «Луч».

Так, згідно з умовами контракту, на першому етапі Україна поставлятиме керовані ракети «Конус» і пристрої наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом, в результаті часткового трансферу технологій, українські ракети будуть виготовлятися на потужностях MKEK.

Завершення процедури підписання та початку виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні.

Керована ракета «Конус» призначена для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.

Нагадаємо, на початку березня Туреччина поставила Україні бойові дрони Bayraktar TB2. 20 березня на одному з полігонів в Україні випробували турецький безпілотник.

Поделиться публикацией