УКРАЇНА ГОТОВА РЕАГУВАТИ НА ВІЙСЬКОВІ ПРОВОКАЦІЇ РФ ІЗ РІЗНИХ НАПРЯМКІВ – МІНОБОРОНИ

Україна усвідомлює, які військові сили Російська Федерація зосередила в окупованому Криму, і які російські сили зосереджені на кордонах України, та готова запобігти будь-яким подальшим військовим провокаціям проти власного суверенітету та територіальної цілісності.

Про це 16 березня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на заяву заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка під час віртуальної дискусії під егідою Брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), яку було присвячено сьомій річниці з дня незаконної окупації Росією Криму.

Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу, чи готова Україна реагувати на військові провокації Росії відразу з кількох напрямків, враховуючи войовничу риторику російських офіційних ЗМІ та високу концентрацію російських військових сил в окупованому Криму та у захоплених районах Донбасу.

«Україна готова запобігти будь-яким подальшим загрозам для нашої територіальної цілісності та суверенітету. Ми всі розуміємо, який бойовий потенціал має Росія, і які військові сили вона вже зосередила на окупованому півострові. Але водночас ми робимо все, що можемо, шляхом військових заходів та з використанням національних ресурсів, щоб упередити будь-який прояв подальшої агресії з південного напрямку в сторону України. Ми здійснимо всі адекватні заходи для того, щоб захистити український народ та українську землю», – наголосив Петренко.

Він зауважив, що Україна свідома, якою є концентрація російських військ в окупованому Криму, і якою є концентрація таких сил на континентальній частині Росії, що потенційно можуть бути використані для загрози національним інтересам України та її безпеці, якщо у Кремлі буде ухвалено таке політичне рішення.

«Слово «взаємодія» є дуже важливим як для нашої політики з деокупації Криму, так і для розвитку наших оборонних спроможностей. Політична взаємодія, консолідовані ресурси, міжнародна присутність у Чорному морі, подальша допомога Україні у продовженні оборонної реформи та у розбудові сучасних спроможностей, стратегічні перспективи України стати членом організації з колективної безпеки – все це ті складові, які мають бути використані, щоб надати вам повну відповідь: так, Україна готова запобігти будь-якій ескалації з багатьох напрямків», – наголосив заступник Міністра оборони України.

Як повідомлялося, протягом минулих тижнів у більшості державних російських ЗМІ розгорнуто пропагандистську кампанію з метою виправдати ймовірну військову агресію РФ проти України.

Водночас, за оприлюдненими даними української розвідки, Російська Федерація продовжує нарощувати власні військові угруповання в окупованому Криму та на непідконтрольних уряду України територіях окремих районів Донецької та Луганської областей.

За повідомленнями офіційних представників Міністерства оборони та Збройних Сил України, Україна усвідомлює загрози та готова дати адекватну відповідь на ймовірні збройні провокації.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией