УКРАЇНА ВИРОБЛЯТИМЕ 155 мм БОЄПРИПАСИ ЗА ЛІЦЕНЗІЄЮ КОМПАНІЇ NAMMO

Норвезький уряд офіційно повідомив, що він «відкрив шлях для передачі норвезьких оборонних технологій в Україну». Йдеться про налагодження ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів від відомого норвезько-фінського виробника боєприпасів Nammo.
У норвезькому уряді наголошують — сьогодні Україна має величезну потребу в боєприпасах у війни проти РФ. Це вже друга ліцензія для України на виробництво 155-мм артснарядів. Першу надала компанія KNDS.
Компанія Nammo збільшує виробництво артилерійських снарядів — у липні 2024 року оголошувалося про відкриття нової лінії для досягнення 10-кратного збільшення.
Nammo або Nordic Ammunition Company — спільна норвезько-фінська компанія, що спеціалізується на виробництві боєприпасів, реактивних двигунів та космічного обладнання. Має підрозділи у Фінляндії, Норвегії, Швеції, Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Австрії, США та Канаді.

Водночас, як відзначає прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, тепер прийшов час посилити можливості України з виробництва артилерійських боєприпасів. «Nammo уклала угоду, яке сприяє налагодженню ліцензійного виробництва 155-мм артилерійських снарядів в Україні українською оборонною компанією», — йдеться у повідомленні норвезького уряду. Відомо, що ця угода буде фінансуватися урядом Норвегії. Інші деталі, зокрема щодо вартості проєкту, строків реалізації та ймовірних темпів виробництва не оголошується.

Поделиться публикацией