УКРАЇНА ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ ПРО СПІЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО ОЗБРОЄННЯ ІЗ ЗАХІДНИМИ СОЮЗНИКАМИ

Деякі партнери України вже віддали «практично все озброєння, що мають».

Україна зацікавлена у спільному виробництві із західними союзниками озброєння для забезпечення потреб української армії не лише для перемоги у війні з РФ, а й для подальшого забезпечення національної безпеки та оборони України, заявив заступник глави Офісу Президента України Ігоря Жовква, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Деякі наші партнери заявили, що реально віддали практично все, що у них є (озброєння – ред.), а якщо продовжуватимуть віддавати, то це буде підрив уже їхній національній безпеці. Одним із виходів із цієї ситуації є сумлінне виробництво. Україна була і є одним із топових виробників озброєння, деякі наші зразки навіть кращі за окремі одиниці західних, країни-партнери це знають. Відповідні переговори ведуться», — сказав він журналістам під час саміту Альянсу в Мадриді.

При цьому Жовква уточнив: «Наші спецекспортери та представники «Укроборонпрому» мають відповідні контакти з відповідними компаніями, не тільки в країнах НАТО. Процес триває. Озброєння буде нам потрібне навіть після того, як ми виграємо війну».

Показово, Президент України Володимир Зеленський заявив на саміті НАТО в Мадриді, що якщо Захід не почне в екстреному порядку виділяти військову допомогу Україні, це призведе до нападу Росії на Альянс.

Поделиться публикацией