УКРАЇНА БУДУЄ У М’ЯНМІ ЗАВОД З ВИРОБНИЦТВА БТР-4У ТА САУ 2С1 «ГВОЗДИКА»

Українська компанія з проведення імпорто-експортних операції з товарами військового призначення Укрспецекспорт підписало угоду з М’янмою про будівництво спільного підприємства з виробництва бронетехніки.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

За наявною інформацією українська сторона вже почала постачання обладнання та почала будівництво заводу.

На території М’янми планується збирання колісного бронетранспортера БТР-4У та самохідної артилерійської установки 2С1У з комплектуючих, що будуть виготовлятись на території України.

Виробництво має стартувати у другій половині 2020 року.

Для Збройних Сил України виробництво БТР-4 здійснюється на ДП “Завод ім. Малишева”, що нещодавно розпочав виготовлення корпусів для цих бойових машин у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська. До цього виробництвом корпусів здійснювалось лише на Лозівському ковальсько-механічному заводі.

Також у грудні 2018 року повідомлялося, що Україна розгортає виробництво САУ 2С1. Тоді в ефірі програми Лінія оборони на 5 каналі експерт з бронетанкової техніки Олександр Костур озвучив інформацію про відновлення виробництва Україною 122-мм самохідних артилерійських установок (САУ) 2С1 «Гвоздика».

До розпаду СРСР виробництво цього САУ відбувалось на Харківському тракторному заводі до кінця 1991-х року, після чого було звернуте через втрату виробничих зв’язків, зокрема артилерійську частину – гармату 2А31 виготовляли на території сучасної Росії, та відсутність замовлень.

Поделиться публикацией