УКРАІНСЬКЕ АВІАБУДУВАННЯ ДО 2025 РОКУ ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ВІД ПОДАТКІВ

Українське авіабудування на 7 років звільняється від податків. Відповідні зміни до Закону України набули чинності 1 січня 2018 року.

Зокрема, говориться, що «до 1 січня 2025 року звільняється від оподаткування прибуток підприємств – суб’єктів літакобудування, що визначені відповідно до норм статті 2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”».

«Таке рішення буде позитивним, як для всієї галузі, так і для окремих підприємств», — вважає директор Департаменту фінансів Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Богдан Козлов.

«Будь-яке зниження податкового навантаження є позитивним рішенням. Зміни передбачають, що вивільнені кошти (суми податку, що не сплачуються до бюджета та залишаються в розпорядженні платника податку) будуть використовуватися на науково-дослідні та дослідницько-конструкторські роботи з літакобудування, створення чи переоснащення матеріально-технічної бази, збільшення обсягу виробництва, запровадження новітніх технологій. Тобто кошти залишатимуться на підприємстві для розвитку, для поточних і капітальних ремонтів, для інвестицій.
Друге – те, що це зроблено для авіаційної галузі, яка зараз у скрутному становищі. Важливо, що ці зміни відносяться до всіх суб’єктів літакобудування. Тобто для цілої галузі позитивно, – підкреслює Богдан Миколайович. – Що стосується ХДАВП, на жаль, зараз ми збиткові, але якщо ми будемо працювати за тим стратегічним планом, який ми задумали, і все виконаємо, то плануємо вийти на прибуток. Звільнення від сплати податку на прибуток дозволить прискорити процес оновлення, переоснащення та модернізації на підприємстві, якраз те, що потребує авіаційна галузь України. Тобто в цілому це позитивний момент. Миттєвого ефекту очікувати не слід, але у довгостроковій перспективі ефект буде».

defence-ua.com

 

Поделиться публикацией