УКЛАДЕНО ПЕРШІ КОНТРАКТИ ДЛЯ ПОСТАВОК НА ЕКСПОРТ РСЗВ ВІЛЬХА-М»

Укладено перші контракти для поставок на експорт модернізованої реактивної системи залпового вогню «Вільха-М».

Про це 6 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на інформацію пресслужби КБ «ЛУЧ».

«Вільха-М» – це високоточний 300-мм реактивний боєприпас з максимальною дальністю близько 110 км.

Пресслужба Державного підприємства не уточнила у яку саме країну чи країни має бути поставлені український ракетний комплекс та високоточні ракети до нього

Модернізована система залпового вогню «ВІЛЬХА-М» з коригованими ракетами калібром 300 мм Р624М призначена для ураження на дальніх відстанях броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки, живої сили противника, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку, об’єктів військово-промислової структури, наземних споруд складського та іншого призначення.

Передбачається розробка декількох версій корегованих ракет «Вільха-М», що окрім збільшеної дальності матимуть різні за вагою бойові частини.

Власне зараз виріб Р-624М «Вільха-М» має бойову частину вагою у 170 кг та дальність у 123 км, зараз йде робота над збільшенням дальності до 140 км за рахунок використання нового виду палива.

Нова версія виробу – Р-224М1 «Вільха-М1» з бойовою частиною у 170 кг на старому паливі зможе знищувати цілі на максимальній відстані у 140 км, а при використанні нового палива – до 154 км.

Для цієї модифікації передбачено використання бойової частини вагою 236 кг, відповідно дальність складатиме 108 км та 121 км на новому типу палива.

Р-224М2 «Вільха-М2» зможе досягати дальності у 141 км та 202 км з новим видом палива, при збережені бойової частини вагою 170 кг.

Поделиться публикацией