УКЛАДАННЯ СПОЧАТКУ ПЕРЕМИР’Я, А ПОТІМ МІЦНОГО МИРУ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РОСІЄЮ – ЕРДОГАН

Укладання спочатку перемир’я, а потім міцного миру між Україною та Росією буде одним із «найбільш сприятливих дій, зроблених в ім’я людства», переконаний політик, пообіцявши продовжувати зусилля, щоб покласти край восьмитижневій війні.

Таку заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана процитувало турецьке державне інформагентство Anadolu.

«Я вірю, що мирне рішення можна знайти шляхом діалогу на основі збереження територіальної цілісності та суверенітету України», – підкреслив Ердоган.

Рішення можна знайти лише шляхом діалогу на основі збереження територіальної цілісності та суверенітету України, сказав президент Туреччини.

Водночас він зазначив, що удар по Краматорську та різанина в Бучі кидають тінь на зусилля щодо мирного врегулювання. У напружених відносинах між Україною та Росією є деякий прогрес, однак зображення з міст Буча та Ірпінь, а також удар по цивільних у Краматорську кидають тінь на зусилля Туреччини щодо врегулювання ситуації, додав президент Туреччини.  «Я вірю, що мирне рішення можна знайти шляхом діалогу на основі збереження територіальної цілісності та суверенітету України», – підкреслив Ердоган.

Турецький лідер також пообіцяв продовжувати зусилля для досягнення результату переговорів у Стамбулі, задовільного для обох сторін і міжнародного співтовариства.

Наприкінці минулого місяця в Стамбулі відбулися мирні переговори між українською та російською делегаціями. За підсумками цього раунду представник Міноборони РФ оголосив про часткове відведення російських військових від Києва та Чернігова.

Договір про гарантії безпеки для України став фактично ключовим пунктом перемовин. Українська сторона бачить гарантами країни Радбезу ООН, такі як США, Велика Британія, Китай, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль, а також Росію.

Поделиться публикацией