УЖЕ ЗАВЕРШЕНО РОБОТУ НАД ПРОГРАМНИМИ СТРАТЕГІЧНИМИ ДОКУМЕНТАМИ – O. УРУСЬКИЙ

Уже завершено роботу над програмними стратегічними документами: «Стратегія розвитку ОПК України» (незабаром буде розглянута на засіданні РНБО) та «Стратегія відродження вітчизняного авіабудування на період до 2030 року» (розроблено новий план заходів щодо реалізації Стратегії).

Про це в своему блозі для DT,UA написав віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

В матеріалі йдеться, що окреслено майбутній вигляд оборонної промисловості державного сектора, який передбачає проведення корпоратизації та створення двох державних холдингів — «Оборонні системи України» та «Аерокосмічні системи України». До кожного увійдуть шість і три холдингові компанії відповідно. Ба більше, процес реформи вже розпочався передачею зі складу «Укроборонпрому» перших 17 підприємств до Фонду державного майна. Крім того, від Мінекономрозвитку до Мінстратегпрому було передано Державну інноваційну фінансово-кредитну установу. Вона фінансуватиме оборонні проєкти і заохочуватиме розробників зброї створювати сучасні зразки озброєння та військової техніки. Започатковано створення Центру сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства (листопад 2020 року).

Поделиться публикацией