УДАРНИЙ БЕЗПІЛОТНИК «ГРІМ» ЗНИЩУВАТИМЕ ЦІЛЬ НА ВІДСТАНІ 30 І БІЛЬШЕ КІЛОМЕТРІВ – А. В’ЮННИК

Компанія «Атлон Авіа» не стоїть на місці і працює в напрямку нових технологій Наразі на випробуваннях знаходиться нова розробка — ударний комплекс «Грім».

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив директор НВП «Атлон Авіа» Артем В’юнник.

Крім того, за словами співбесідника агентства, «Грім» є засобом дорозвідки і ураження важливих або досить дорогих цілей на великій відстані – 30+ кілометрів в закритих позиціях.

«Працюючи з артилерійською розвідкою впродовж кількох років, ми бачили дуже багато випадків, коли ціль знаходиться в закритій позиції, де її фактично неможливо знищити тими засобами, які є в наявності в Збройних сил. Такі об’єкти – це дорогі радіолокаційні станції, станції радіоелектронної боротьби, якісь склади. Вони розміщують поблизу житлових будинків, дитячих садочків. Тобто, цивільної інфраструктури і звісно, артилерійськими засобами воно не знищуються через великий ризик ураження цивільних осіб. Отже, ми почали думати про те, як вирішувати цю задачу. По суті військова техніка – це вирішення якоїсь конкретної задачі. Тобто, на наш погляд, майбутнє фактично за спеціалізованими рішеннями, які виконують саме цю задачу. І це є досвід не тільки наш, це є досвід розвинутих армій світу», — пояснив він.

«Власне суть комплексу і концепція в тому, що злітає «Грім» вертикально, дістається до району цілі впродовж 15-20 хвилин на відстань 30+ кілометрів, вертикально вражає ціль. Тобто, фактично забезпечуючи точечне ураження цілі без пошкодження інфраструктури навкруги», — наголосив директор компанії «Атлон Авіа».

Атрем В’юнник також додав, що бойова частина, яка буде використовуватися в «Громі» є кумулятивно-осколковою, а виробництво буде відбуватися на заводі «Артем».
Крім того, бойова частина дозволяє вражати броньовані, легкоброньовані і неброньовані цілі. «Фактично на першій стадії ми маємо підтвердити ураження неброньованих і легкоброньованих цілей. На наступних етапах, коли ми будемо доопрацьовувати систему наведення, яку робить наша компанія самостійно, буде точність влучання підвищуватись, а ми зможемо вражати і броньовані цілі, тобто танки», — пояснив він.

Поделиться публикацией