УГОРЩИНА ВИСТАВИЛА НА ПРОДАЖ МІГ-29, ЯКІ ВІДПРАЦЮВАЛИ РЕСУРС

Міністерство оборони Угорщини виставило на продаж повітряний флот виведених з експлуатації винищувачів МІГ-29.

Партія включає 19 літаків (деякі з них не годяться для польотів і частково розукомплектовані), 20 двигунів і 293 інших предмета, включаючи вбудовану зброю, повідомив Janes.

Початкова ціна пакета була встановлена на рівні 2,8 млрд. форинтів (10 млн. доларів США), при цьому угода повинна бути схвалена відповідними російськими властями

Як зазначають джерела, вартість одного МІГ-29 становить, в середньому, 25 мільйонів доларів залежно від модифікації і комплектації.

Раніше Сійярто заявив, що Будапешт продовжить блокувати усі зусилля України щодо взаємодії з НАТО, незважаючи на міжнародний тиск на країну. За його словами, цей тиск є несправедливим з огляду на те, що Україна несе відповідальність за ситуацію, що склалася». У той же час він пообіцяв скасувати вето, якщо Київ «відновить права угорців».

При цьому непримиренна позиція Угорщини, яка активно користується правом вето, стала дратувати членів НАТО. Проведення комісії Україна-НАТО на міністерському та президентському рівнях важливо не тільки для України, але і для країн альянсу.

Поделиться публикацией