У НАВЧАННЯХ ТЕРИТОРИАЛЬНОЇ ОБОРОНИ «ПІВНІЧА ФОРТЕЦЯ-2018» БЕРУТЬ УЧАСТЬ ПОНАД 3,5 ТИС. ЗАХИСНИКІВ

Міністр оборони України Степан Полторак, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Начальник ГШ — Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко та Командувач СВ ЗСУ Сергій Попко спостерігали за перебігом завершального етапу практичної фази перших експериментальних тактичних навчань із територіальної оборони «Північна фортеця-2018». Таку інформацію повідомив 26 червня сайт 5 каналу.

На Чернігівщині відбуваються тактичні навчання військових за новою системою територіальної оборони. Протягом двох тижнів у експериментальному вишколі «Північа фортеця-2018» беруть участь понад 3,5 тис. захисників.

Від 13 до 27 червня на Гончарівському полігоні резервісти відпрацьовують основні завдання підрозділів територіальної оборони. Це, зокрема, прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляція району бойових дій, оборона важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, ведення бойових дій у місті та лісі. Військові ознайомилися з новим озброєнням, зокрема й українського виробництва.

У кожному регіоні, в кожній області за проектом Генштабу буде створена бригада територіальної оборони… Ми посилюватимемо технічне забезпечення і забезпечення зброєю всіх підрозділів тероборони, в результаті ми повинні мати єдину систему, працюючу і потужну систему, яка здатна захистити нашу країну в будь-яких умовах», – заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Якщо раніше ми проводили на рівні роти, батальйону. То сьогодні ми вперше провели експериментальне навчання, де ми побачили всі проблеми, над чим треба працювати. І вже найближчим часом в іншій області, теж прикордонній, буде проведено навчання з бригадою», – наголосив міністр оборони Степан Полторак.

Як зазначив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, створення в областях бригад територіальної оборони підвищить боєздатність України мінімум вдвічі.

 

Головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко відзначив злагодженість дій підрозділів резервістів, які в режимі «реального часу» відпрацьовують завдання із прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об’єктів.

Поделиться публикацией