ТУРЕЧЧИНА НАЦІЛЕНА НА ПЕРЕТВОРЕННЯ В ОДНОГО ЗІ СВІТОВИХ ЛІДЕРІВ В СФЕРІ НАУКИ І ТЕХНОЛОГІЙ

Туреччина націлена не просто на усунення залежності від імпорту оборонної продукції, а на перетворення в одного зі світових лідерів в сфері науки і технологій.

Про це 9 жовтня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву глави Управління оборонної промисловості (SSB) при адміністрації президента Туреччини Ісмаїла Деміра.

Високопоставлений турецька чиновник звернув увагу до успіхів військово-промислового комплексу країни останніх років.

«Ще п’ять років тому Туреччина не мала на озброєнні вітчизняних систем протиповітряної оборони, а сьогодні ми ставимо на бойове чергування різні комплекси, такі як KORKUT, SUNGUR, HİSAR A +, HİSAR O +. У розробці ще кілька видів подібного озброєння », — перерахував керівник SSB.

За його словами, до числа успішних ініціатив оборонної промисловості країни можна зарахувати також вітчизняні військові судна серії MİLGEM, судно-амфібію, різні катери, ударні вертольоти Atak двох модифікацій, боєприпаси з лазерним наведенням, що вражають цілі на відстані до 150 км, безпілотну авіацію і системи по боротьбі з дрона.

«Всього цього ми домоглися за якісь 4-5 років. Сучасна Туреччина — це країна, про яку говорять в різних частинах світу. Ми стали свідками цього і в питанні ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) », — зазначив Ісмаїл Демір.

Нагадаємо, влада Туреччини стверджують, що країна стала четвертою за величиною виробником бойових безпілотників в світі. Турецька оборонна компанія Baykar, співвласником і директором якої є Сельджук Байрактар, зять президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана, продала свої БПЛА Bayraktar TB2 Азербайджану, України, Катару і Лівії. У березні турецький лідер заявив, що Саудівська Аравія також зацікавлена ​​в покупці у Анкари безпілотних ударних систем. Польща закупить у Туреччині 24 розвідувально-ударних БПЛА, ставши першою країною-членом НАТО, яка закупе у Анкари дану продукцію військового призначення. У західних ЗМІ після війни в Карабасі восени 2020 року з’явилися публікації, де вказувалося, що турецькі «Байрактара» «змінюють військовий баланс в регіоні».

Поделиться публикацией