ТУРЕЦЬКІ ВС ОЗБРОЇЛИСЬ НОВИМ УДАРНИМ БЕЗПІЛОТНИМ КВАДРОКОПТЕРОМ SONGAR

Збройні сили Туреччини готуються прийняти на озброєння новий безпілотний квадрокоптер Songar виробництва турецької компанії ASİSGUARD. Вперше ударний безпілотник Songar був продемонстрований на 14-ій Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2019 в Стамбулі.

Про це 17 грудня ц.р. повідомив «Военно-политическое обозрение».

Безпілотник оснащений стрілецькими зброєю (Штурмова гвинтівка, кулемет) і здатний скидати невеликі бомби. Заявляється про розробку варіанту з 40-мм гранатометом. Для прицілювання дрон вживає дані сенсорів, камер і лазерного далекоміра, а спеціальна конструкція, на яку кріпиться кулемет, здатна мінімізувати віддачу після пострілу.

Безпілотник пройшов цикл випробувань, визнаних успішними. Під час тестів дрон вів прицільний вогонь з відстані 60, 10 і 150 метрів. В даний час проводяться роботи з пріцельними пристосуваннями безпілотника, після удосконалення яких дрон буде здатний вражати цілі на відстані 450 метрів.

Вага безпілотника становить 55 фунтів (майже 25 кг), дальність дії — 10 миль (16 км), висота польоту — 9200 футів (2,8 км). Дрон оснащений денний / нічний камерою, яка передає відео в режимі реального часу, забезпечуючи оцінку збитку після того, як дрон здійснює атаку. Може використовувати як американські GPS, так і російські навігаційні системи ГЛОНАСС.

Управління дроном здійснює оператор за допомогою спеціального пульта. При цьому заявляється, що з одного пульта можна керувати відразу Кількома безпілотниками.

Поделиться публикацией