ТРЕБА ВИРІШУВАТИ ПИТАННЯ ПРО ПРИТЯГНЕННЯ СИВОХО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПО СТАТТІ ДЕРЖАВНА ЗРАДА АБО ЗА ПРОФНЕПРИДАТНІСТЮ

Треба вирішувати питання про притягнення Сивохо до відповідальності по статті державна зрада або за профнепридатністю.

На цьому наполягає Центр військових досліджень, про що 11 березня ц.р. він повідомив на власному порталі.

Чинний радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо зганьбився під час свого чергового виступу на українському телебаченні, назвавши війну, яку ведуть російські війська на сході нашої країни, громадянським конфліктом.

Повідомляється, що така заява не тільки вчергове продемонструвала недолугість Сивохо на займаній посаді, а ще й зашкодила національним інтересам нашої країни. Тому що Російська Федерація визначається як агресор і це прописано в Законі України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

«В Законі зокрема зазначено, що «Російська Федерація чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території за допомогою збройних формувань Російської Федерації».

«Тому такі заяви не можна залишати поза увагою і треба вирішувати питання про притягнення Сивохо до відповідальності по статті державна зрада або звільняти через профнепридатність. Ми будемо вимагати офіційних коментарів від секретаря Ради національної безпеки і оборони або Президента для остаточного розуміння: чи скандальна заява Сивохо є ознакою його некомпетентності, чи він виражає думку голови Ради національної безпеки, чи це є позиція Російської федерації, яка була йому нав’язана і яку він підтримав без погодження зі своїм безпосереднім керівництвом. В залежності від цього треба буде приймати відповідні юридично-правові або кадрово-дисциплінарні рішення щодо цієї особи», — повідомляється порталом в матеріалі.

Поделиться публикацией