ТРАНСФОРМАЦІЯ МАЄ СТВОРИТИ КОРПОРАТИЗОВАНІ ПІДПРИЄМСТВА З ДЕРЖАВНОЮ ФОРМОЮ ВЛАСНОСТІ – І. ФОМЕНКО

Трансформація повинна привести до того, що це будуть створены корпоратизовані підприємства з державною формою власності. Вони зможуть на рівних з іншими постачальниками брати участь у тендерах для потреб армії через Prozorro. Наше завдання – зробити цей державний бізнес конкурентоспроможним.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» повідомив в.о. генерального директора державного концерну «Укроборопнром» Ігор Фоменко.

«В периметрі «Укроборонпрому» знаходяться 116 підприємств. Якщо говорити про Державне оборонне замовлення (ДОЗ), то ми складаємо тільки 36% від загального обсягу закупівель, ще 10% припадає на імпорт, решта – приватні компанії.Тобто реформа «Укроборонпрому» не дорівнює реформі оборонно-промислового комплексу України. Ми розробили своє бачення і з квітня місяця проводили консультації, відправляли матеріали на ознайомлення в Офіс президента, Кабінет міністрів, РНБО, всім зацікавленим.У липні повний пакет документів, кілограмів десять, ми передали Кабінету міністрів. Один з основних етапів цієї трансформації – це створення законодавчої бази», — додав він.

Крім того, співбесідник додав, що є група народних депутатів, серед них Ігор Копитін, Давид Арахамія, Олександр Завітневич, які брали участь у розробці законопроекту №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності». А з липня він перебуває у профільному комітеті Верховної ради.

До того ж відомо, що прийняття цього закону дозволить запустити процес корпоратизації – переведення державного підприємства у форму акціонерного товариства або товариства з обмеженою відповідальністю в залежності від масштабів.

«Ми пропонуємо створити шість холдингів і об’єднати в них підприємства «Укроборонпрому»», — підсумував він.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией