ТАЇЛАНД МОЖЕ ЗАКУПИТИ В УКРАЇНІ ЩЕ 100 БМ «ОПЛОТ-Т»

В Таїланді не виключають можливості подальшої закупівлі українських танків БМ «Оплот-Т» та поглиблення співпраці з українськими оборонними підприємствами у військовій сфері.

Про це, як повідомляє Defense Express, заявив військовий експерт Sompong Nondhasa на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з інформацією, яку  оприлюднено спеціалізованим інформаційним ресурсом Thaidefense-news з посиланням на таіландського експерта,   Королівська армія Таїланду все ще потрібує заміни для сотні застарілих танків M-41, які були раніше виведені зі складу збройних сил. Серед претендентів на заміну він називає й український «Оплот-Т», який став переможцем танкового тендеру в 2011 році.

У повідомленні наголошується, що фінальна партія машин (6 танків і 2 БРЕМ) були доставлені до Таїланду 29 липня ц.р. Їх направили до розташування 2 кавалерійської бригади (входить до складу 2 піхотної дивізії) Сухопутних сил Таїланду. Протягом місяця, нові машини будуть перевірені під час випробувань в польових умовах та прийняті на озброєння.

Експерт зазначив, що на даний час тайські військові, спільно з ХКБМ займаються будівництвом центру обслуговування поставленої Україною військової техніки (БТР-3Е та БМ «Оплот-Т»). Найближчим часом очікується завершення цих робіт. При цьому підкреслюється, що харківські виробники запевнили своїх тайських колег у вирішенні тих незначних проблем, які були у заводу раніше, зі створенням нової техніки в інтересах Королівської армії Таїланду.

Поделиться публикацией