ТАНК «ОПЛОТ» ПОТРІБНО ВИВЕСТИ З ІМПОРТНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ — ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Танк «Оплот» потрібно вивести з імпортної залежності та забезпечити основу для його виготовлення з вітчизняних комплектуючих.

Про це у першому номері журналу Defense Express в інтерв’ю головному  редактору журналу Defense Express Сергію Згурцю зазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

За його словами, задля цього відкрито більше десяти дослідно-конструкторських робіт, вони будуть поетапно впроваджуватись у конструкцію танка «Оплот» відповідно до існуючих процедур і під жорстким контролем військової прийомки.

«Перша партія з 10 машин має забезпечити відпрацювання оновленого циклу виготовлення танків. Це потребуватиме серйозної віддачі і напруження сил від ХКБМ ім. Морозова, Заводу ім. Малишева, інших підприємств, які беруть участь у дослідно-конструкторських роботах та комплектації цієї машини, і звісно, від структур, які представляють інтереси замовника» — запевнив генерал.

Павловський також зазначив, що «Оплот» має постати як повністю вітчизняна машина. «У ході процесу доробок та заходів з імпортозаміщення ми паралельно вирішимо питання стабільного випуску силової установки, яка нам потрібна не лише для «Оплоту». Система управління вогнем дасть уніфікацію при модифікації Т-64 і Т-72. І так далі, і так далі. Власне, танк «Оплот» для Сухопутних військ — це як перший корвет для ВМС», — переконаний заступник міністра оборони України.

Поделиться публикацией