ТАЙВАНЬ ЗАБОРОНИВ ЕКСПОРТ НІТРОЦЕЛЮЛОЗИ В РФ І РБ

В уряді Тайваню вирішили заборонити експорт нітроцелюлозної продукції до Росії та Білорусі для недопущення її використання у зброї РФ. Вона набуде чинності з 14-го числа. Про це заявило Мінекономіки Тайваню, повідомило Central News Agency.

«Оскільки в країні є тільки один виробник нітроцелюлози із вмістом азоту нижче 12,2%, а основними країнами-експортерами є США і Японія, вплив нового контролю не буде значним», — пишуть журналісти.

Після заборони 8 березня цього року в Росію і Білорусь експорту 77 верстатів, таких як електроерозійні машини, Управління міжнародної торгівлі Міністерства економіки додало нітроцелюлозну продукцію для заборони експорту в Росію. Чиновники пояснили, що нітроцелюлоза є ключовим компонентом бездимного пороху, і що як в ЄС, так і в США існує експортний контроль щодо неї.

«Тайвань спочатку мав експортний контроль над нітроцелюлозою із вмістом азоту понад 12,2%, а додавання нітроцелюлози із вмістом азоту менше 12,2% цього разу має на меті посилити контроль, щоб не стати лазівкою в міжнародному контролі», — йдеться в матеріалі.

При цьому тільки Taiwan Nitro Co виробляє нітроцелюлозу із вмістом азоту менш як 12,2%, яка переважно продається у США, Японію та В’єтнам і використовується як клей для металу, дерева, шкіри, тому нова специфікація контролю не матиме значного впливу на тайванські заводи.

Нітроцелюлозу активно використовують для виробництва снарядів, а у світі спостерігається певний дефіцит цієї сировини через різкий стрибок попиту на неї.

Нещодавно NHK повідомляло, що Китай різко збільшив до РФ експорт нітроцелюлози, а в США стурбовані експортом Пекіном матеріалів подвійного призначення до Москви.

Поделиться публикацией