США СТУРБОВАНІ ЗБІЛЬШЕННЯМ КІЛЬКОСТІ РОСІЙСЬКИХ ВИНИЩУВАЧІВ У КРИМУ

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість черговим збільшенням кількості російських винищувачів у окупованому Криму і розцінюють це, як провокаційні дії РФ, говориться в заяві виконуючого обов’язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Маркиса.

Про це повідомив 22 грудня «Голос Америки».

«США непокоять повідомлення, що Росія розміщує додаткові бойові винищувачі в Криму, ймовірно готуючись для ще однієї «провокації» України», — підкреслив Маркіс.

У заяві наголошується, що Росія проводить дезінформаційну кампанію, щоб виправдати мілітаризацію Криму.

17 грудня ЗМІ повідомили, що Росія має намір перекинути до анексованого Криму додатково більше десяти винищувачів. Винищувачі Су-27СМ і Су-30М2 будуть перебазовані на аеродром «Бельбек» після завершення його реконструкції, повідомили в Міноборони РФ.

29 листопада Росія розмістила в Криму четвертий дивізіон С-400.Самохідний зенітний ракетний комплекс (система) С-400 «Тріумф» призначений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу, включаючи стратегічні бомбардувальники, балістичні і крилаті ракети, застосовується проти наземних об’єктів. Комплекс здатний перехоплювати цілі на дальності до 600 кілометрів, вражати їх на дальності до 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів.

Поделиться публикацией