США РОЗМІСТЯТЬ У ПОЛЬЩІ ЕСКАДРИЛЬЮ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Президент США Дональд Трамп і лідер Польщі Дуда підписали спільну декларацію про оборонну співпрацю, згідно з яким Вашингтон має намір розмістити в Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Створення ескадрильї розвідки ВПС США MQ-9 в Польщі. Сполучені Штати мають намір обмінюватися інформацією, отриманою в результаті операцій цієї ескадрильї, в міру необхідності, на підтримку наших оборонних цілей», — говорить один з пунктів декларації, яку розповсюдила прес-служба Білого дому .

Згідно з офіційним повідомленням, США також планують розширити свою нинішню військову присутність в Польщі, яке налічує приблизно 4,5 тис. Військовослужбовців.

«Очікується, що в найближчому майбутньому ця постійна присутність збільшиться приблизно на 1000 військових США», — йдеться в документі.

Крім того, в планах Вашингтона і Варшави «створення і спільне використання» Центру бойової підготовки в Дравсько-Поморському, а також інших місцях країни.

Польща зобов’язується створити інфраструктуру для «забезпечення присутності бойової групи бронетанкової бригади, бригади бойової авіації та батальйону підтримки бойового забезпечення».

Також передбачається будівництво військового аеродрому «з метою підготовки чи в разі непередбачених обставин» і розгортання штабу дивізії США і підрозділи сил спеціальних операцій США «для підтримки повітряних, наземних і морських операцій».

Поделиться публикацией