США РОЗГЛЯДАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ОБМЕЖЕННЯ ПОСТАВОК ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ МІКРОСХЕМ В КИТАЙ

Сполучені Штати розглядають можливість обмеження поставок американського обладнання для виробництва мікросхем китайським компаніям.

Про це 2 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на повідомлення Reuters.

Інформується, що США через експортний контроль спробують обмежити китайське виробництво чіпів пам’яті без спеціалізованого військового застосування. Обмеження передбачають заборону на постачання американського обладнання для виробництва мікросхем на заводи в Китаї, які виробляють передові мікросхеми NAND.

Якщо адміністрація президента Джо Байдена зробить цей крок, це також може зашкодити і південнокорейським виробникам мікросхем пам’яті Samsung Electronics Co Ltd і SK Hynix Inc. Samsung має дві великі фабрики в Китаї, а SK Hynix Inc купує бізнес Intel Corp (INTC.O) з виробництва мікросхем флеш-пам’яті NAND у Китаї.

Адміністрація Байдена розглядає це питання на початковій стадії – нормативно-правових актів ще не розроблено.

Відповідаючи на прохання прокоментувати можливий крок, речник Міністерства торгівлі, який контролює експортний контроль, не уточнив деталі потенційних обмежень, але зазначив, що «адміністрація Байдена зосереджена на знищенні зусиль (Китаю) з виробництва передових напівпровідників для усунення значних ризиків для національної безпеки Сполучених Штатів».

Поделиться публикацией