США ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДО ІДЕЇ ЛЕГКОГО ТАНКУ

Армія США почала черговий етап випробувань першого за багато років нового легкого танка.

Як повідомив defence-blog.com, початкові тести машина пройшла ще у квітні і травні, а тепер перший з передсерійних зразків будуть тестувати десантники.

Бойова платформа, створювана в рамках програми Mobile Protected Firepower (MPF), пройде випробування на відомій базі Форт-Брагг в Північній Кароліні, випробування називаються Soldier Vehicle Assessment (SVA). Свої зразки мобільних захищених машин представили компанії BAE Systems і General Dynamics Land Systems, інженери кожної з фірм зібрали по 12 прототипів.

Згідно із заявою прес-служби американської армії, солдати 82-ї повітряно-десантної дивізії отримають можливість вперше за 26 років випробувати нову бойову платформу для ведення вогню прямою наводкою проти укріплених позицій, особового складу і легких броньованих машин. Розмови про те, що армія США озброїться новими легким танком вперше за кілька десятиліть, велися вже давно, проте роботи сповільнилися через пандемію COVID-19.

В даний час бойові бригадні групи не мають бойової машини, яка здатна була б забезпечити вогневу підтримку потрібної потужності і при цьому мала б високою мобільністю.

Випробування нового танка почнуться в Форт-Брагг 4 січня 2021 року і триватимуть до червня — десантники протестують мобільні захищені бойові машини в різних бойових сценаріях.

За словами бригадного генерала Росса Коффмана, відповідального за програму, MPF виводить американську піхоту на новий рівень смертоносності. Коли тести закінчаться, буде обраний переможець, щоб до кінця 2022 фінансового року почати налагоджувати серійне виробництво нової машини.

Це буде перший легкий танк, прийнятий на озброєння в США з часів зняття «Шерідана», воював ще у В’єтнамі.

Поделиться публикацией