США ПЕРЕДАДУТЬ УКРАЇНІ ВЕРТОЛЬОТИ, ЯКІ ПРИЗНАЧАЛИСЯ ДЛЯ АФГАНІСТАНУ

Адміністрація президента США Джо Байдена повідомила Конгрес, що має намір передати Україні п’ять транспортних гелікоптерів Мі-17. Відповідні машини російського виробництва були призначені для афганських військових і ремонтувалися в Україні.

Про це повідомив The Wall Street Journal з посиланням на представників США.

«Сполучені Штати та їхні союзники та партнери об’єднуються, щоб прискорити допомогу Україні в безпеці», – сказав представник Держдепартаменту.

«Ми перебуваємо у тісному контакті з нашими українськими партнерами та нашими союзниками з цього приводу і використовуємо всі доступні інструменти співпраці в галузі безпеки, щоб допомогти Україні зміцнити свою оборону перед обличчям зростаючої російської агресії», – додав співрозмовник видання.

Раніше повідомляли, що група американських сенаторів-демократів ініціювали законопроєкт щодо стримування Росії, який пропонує надати Україні пріоритет у питанні постачання надлишків озброєння перед іншими країнами. Автори законопроєкту також доручають Держдепу розробити та надати Сенату «план передачі Україні озброєння, яке раніше було підготовлено для проведення операцій в Афганістані».

Напередодні Державний департамент США погодив для трьох країн Балтії дозвіл на постачання Україні протитанкових ракет та іншого озброєння американського виробництва.

Поделиться публикацией